Welkom

Geachte Vrienden Gastronomen.

Het aspergeseizoen is weer aangebroken en wij zijn verheugd u ons “Asperge-menu” te mogen voorstellen.

Deze overbekende lentegroente van onze eigen streken is slechts gedurende een relatief korte periode beschikbaar zodat men werkelijk kan spreken van een buitenkans om er nu, zonder uitstel,  van te genieten.

Wij vragen u uitdrukkelijk, bij reservering van u tafel, te vermelden dat u dit menu wenst te laten opdienen.

Wij hopen u weldra te mogen ontmoeten aan een van onze tafels.

Met vriendelijke groeten

Nicole, Paul-Luc en de ganse ploeg.

 

Een vleugje geschiedenis

Omdat het hier om een groente gaat die sedert lang in onze streken geteld wordt willen we uw aandacht vestigen op een kort stukje geschiedenis : “De eerste tekenen van de aspergeteelt vindt men reeds vanaf 2750 v.C. In het oude Egypte. Ook de Romeinen kenden deze groente reeds twee eeuwen voor Christus. Na de val van het Romeinse Rijk ging de teelt teloor om vanaf de 15e eeuw terug te keren via Spanje (Moren).

 

PS: Vanaf heden werken we op zaterdag enkel met het degustatiemenu